Velimir Šandor obranio svjetsku broncu

Čestitamo Velimiru Šandoru, bacaču diska iz Velike Gorice i članu hrvatske atletske reprezentacije osoba s invaliditetom, na osvojenoj brončanoj medalji na 8. Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Londonu.

Šandor, kojem je ovo peta medalja s petog uzastopnog natjecanja, osvojio je brončanu medalju bacivši disk 17,95 metara u kategoriji F52. Zlato je pripalo Brazilcu Andreu Rochi koji je s rezultatom 23,80 metara postavio novi svjetski rekord, dok je srebro osvojio Latvijac Aigars Apinis s rezultatom 21,95 metara.

„Još mi u kolekciji nedostaje zlato, ali nadam se da ću u narednim godinama i to ostvariti. U nekim trenucima nisam baš dobro osjetio disk, ali atmosfera na stadionu je bila veličanstvena. Ovu medalju posvećujem svom treneru Ivanu Čengiću, roditeljima i svim onima koji su vjerovali u mene“, rekao je Šandor, inače član Atletskog kluba za osobe s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice.

Nastavak je to sjajne atletske karijere našeg paraolimpijca koji je 2015. godinu u Sočiju na Svjetskim igrama osvojio zlato, a potom iste godine i svjetsku broncu u Dohi. S Europskog atletskog prvenstva za osobe s invaliditetom u Grossetu vratio se sa srebrom, a s Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru s broncom.