Nogometni klub Zelina proslavio 110 godišnjicu kluba

Proslavljena je 110-ta obljetnica Nogometnog kluba Zelina. Osnovan 1907., klub danas ima osam selekcija od prstića do veterana i natječe se u Međužupanijskoj nogometnoj ligi „Središte“. 

„Bilo je i uspona i padova, puno dobrih trenutaka i užitaka. Najveći uspjeh bio je ulazak u 2. Hrvatsku nogometnu ligu (2011./2012.) i četvrtfinale hrvatskoga nogometnog kupa (2012./2013.). Opstali smo zahvaljujući zajedništvu. NK Zelina je primjer da se slogom i zajedničkim radom puno može postići“, na svečanosti je rekao Mijo Stipić, predsjednik kluba.

Proslavi su, uz ostale, prisustvovali izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović, savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, gradonačelnici Zeline i Zagreba - Hrvoje Košćec i Milan Bandić te župan Stjepan Kožić.

„Malo je sredina koje su mogu podičiti tako dugom nogometnom tradicijom. Posebno me raduje što je jedna od njih Zelina, moj grad, grad u kojemu sam rođen i u kojemu živim“, rekao je župan, podsjetivši na ulaganja Županije u sport, rekavši da se on razvija i gradnjom sportskih dvorana u što se ulažu značajna sredstva.

Na svečanosti, na kojoj je promovirana i monografija kluba, potpisana je povelja o suradnji NK Zeline i HNS-a, kojom se krovna nogometna organizacija obvezala da će hrvatske nogometne selekcije dio svojih utakmica igrati i u Zelini.

Plaketa za životno djelo uručena je počasnom predsjedniku kluba Bruni Brebriću.