Bedenica proslavila Dan općine

„Bila je ovo, definitivno, najuspješnija godina u povijesti naše općine. Dobili smo novu osmogodišnju školu, vrijednu preko 17 milijuna kuna, koja je jedan od zaloga ostanka mladih u Bedenici“, na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća, u prigodi Dana Bedenice, govoreći o učinjenom u proteklih godinu dana, rekao je općinski načelnik Slavko Cvrlja.

Djeca su, nastavio je, dobila primjerene uvjete školovanje. „Na novoj zgradi škole mogu nam pozavidjeti mnoge općine u susjedstvu“, rekao je. Zahvalio je Županiji što je u gradnju novih učionica i adaptaciju starih prostora škole uložila više od 17 milijuna kuna.

„Nama je svaka pomoć Županije izuzetno vrijedna, a ulaganje u ovakav kapitalni projekt, za nas nemjerljiv, najbolji je dokaz onoga što Županija propagira – ravnomjerni razvoj svih njezinih dijelova“, rekao je Cvrlja. Bedenica je, podsjetio je, ruralni kraj i granična općina Zagrebačke županije.

„Bez obzira na to, naši mještani zaslužuju kvalitetan život, isti onakav kakvog imaju i oni koji žive u urbanim sredinama“, rekao je Cvrlja.

Župan Stjepan Kožić istaknuo je da će Županija i dalje brinuti o ravnomjernom razvoju svih svojih općina – i velikih i malih, s posebnim naglaskom na razvoju ruralnih prostora.

„Bedenicu smo pomagali na brojne načine, a trenutno smo najveća sredstva preusmjerili u preasfaltiranje cesta – projekt kojega smo započeli lani, a završavamo ove godine. Ishodili smo i građevinsku dozvolu za gradnju sportske dvorane uz osmogodišnju školu i sigurno je da ćemo je graditi, ali ne odmah, jer procjene govore da za to treba osigurati gotovo 14 milijuna kuna. Visoki je to iznos“, rekao je župan, naglasivši i skori početak, i za općinu Bedenica, kapitalnoga projekta – gradnju vodoopskrbnog sustava u istočnom dijelu županije.

„Vjerujem da će radovi početi u jesen ove godine“, rekao je župan.

Projektom Regionalni vodoopskrbni sustav Zagreb-Istok je obuhvaćena gradnja nove, odnosno, rekonstrukcija postojeće javne vodoopskrbne mreže i pripadajućih objekata na području 4 grada i 10 općina. Projekt ukupne vrijednosti 700 milijuna kuna će se financirati kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“, a iz europskih fondova bit će osigurano 481.792.172 kuna ili 68,61 posto sredstava.