Dan učeničkih zadruga

Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije obilježen je danas u Jastrebarskom. Na središnjem gradskom trgu, ukrasne i uporabne predmete izložili su članovi 22 zadruge.

„Slavimo mali jubilej, jer ovo je 5. dan učeničkih zadruga naše županije. Jedini smo u RH koji ga obilježavamo, a s ciljem da se građanima, ovoga puta Jastrebarskoga, pokaže ono što djeca rade tijekom godine“, komentirala je Darinka Balen, tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

Ispred grada domaćina, zadrugare je pozdravio gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel. „Zadrugarstvo u jaskanskoj školi i općenito u jaskanskome kraju ima dugu povijest. Drago mi je da se ta tradicija nastavlja. Djeca uključena u rad učeničkih zadruga kroz odrastanje se pripremaju za ono što će, možda, postati sastavni dio njihova života“, rekao je Novosel.

Vjeran Štublin, pročelnik za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije, posebno je zahvalio voditeljima zadruga i svima koji rade s djecom. Rekao je da Županija uz učeničko zadrugarstvo čvrsto stoji već deset godina.

„S novim tehnologijama ste na 'ti', ali ono što ćete naučiti u zadrugama vrijednosti su koje će vam u životu donijeti puno toga dobroga“, zadrugarima je poručio Štublin. Rekao je da je koncept učeničkog zadrugarstva u današnje vrijeme iznimno vrijedan, jer kroz njega se djeca, od najmanjih nogu, uče i nekim zaboravljenim vještinama. A uče se i kako poslovati i kako je to biti poduzetnik.