Otvorena 13. županijska izložba cvijeća

Župan Stjepan Kožić otvorio je danas u Zaprešiću 13. županijsku izložbu cvijeća.

Zbog obnove objekta negdašnje vršilnice, tradicionalna prostora njezina održavanja, ove je godine izložba 'preseljena' na Trg Ivana Pavla II. Sudjeluje 18 proizvođača cvijeća, uglavnom trajnica i ljetnica, članova Udruge „Maćuhica“. Izložba je prodajna i potrajat će do nedjelje.

„Ovom izložbom promoviramo domaću proizvodnju. Uvoz stvara probleme, no nadam se da će kvaliteta domaćih proizvoda, ovoga puta cvijeća, biti presudna kod kupaca“, rekao je župan dodavši da Županija proizvođačima cvijeća pripomaže na razne načine. Između ostalog, podsjetio je, i opremanjem prostora u kojemu s ono uzgaja, kao i sufinanciranjem nabave opreme za grijanje plastenika.

„I ovoga trenutka otvoren je natječaj na kojega se mogu javiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ali i svi oni koji s bave poljoprivrednom proizvodnjom, te ostvariti poticaje. Bespovratno smo osigurali oko 6 milijuna kuna“, rekao je župan.

Kako je izložba otvorena u sklopu manifestacije „Dani Jelačića“, župan je, zajedno s gradonačelnikom Zaprešića Željkom Turkom, položio vijenac ispred grobnice obitelji Jelačić.