Održana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Zagrebačke županije

U prostorijama Zagrebačke županije povodom 28. travnja, obilježavanja Dana zaštite na radu održana je 15. sjednica Gospodarsko- socijalnog vijeća Zagrebačke županije na kojoj je razmatrano stanje na području zaštite na radu uz predstavljanje provođenja kampanja „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“, te „STOP ozljedama na radu“2016.-2018.

Glavni cilj kampanje „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“ koju organizira Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu, je pomoći radnicima, upraviteljima i poslodavcima prepoznati izazove koje donosi starenje radne snage te istovremeno promicati zdrave radne navike mladih radnika na način da im se osiguraju dobri radni uvjeti i stvarni preduvjeti za održivi radni vijek.

Kampanjom „Stop ozljedama na radu“ želi se osvijestiti cjelokupnu javnost o važnosti zaštite na radu, ponajviše iz razloga što provođenjem prevencije bolesti i ozljeda na radu , odnosno procjenjivanjem rizika od mogućih ozljeda na radu i strateškim planiranjem zaštite na radu,utječe se na osiguranje sigurnih i zdravih mjesta rada koja pridonose dobrobiti radnika i poslodavaca, te gospodarskom rastu i razvoju.