Besplatne servisne stanice za bicikle dostupne na području Zagrebačke županije

U sklopu projekta „Bike self servise” na 12 odabranih lokacija u svih devet gradova Zagrebačke županije te općinama Krašić, Pisarovina i Brdovec, postavljene su servisne stanice za bicikle.

Stanica se sastoji od stalka za brzi servis koji sadrži držač bicikla, pumpu s manometrom te set osnovnog alata za servis (imbus ključ, viličasti ključ, francuski ključ, odvijač, set za servis guma). Uz servisno mjesto postavljen je i podni spiralni držač za bicikle.

Namjena ovih stalaka nije pohrana bicikala, već samo privremeno odlaganje bicikala prilikom odmora biciklista i upotrebe servisnog stalka i ostale opreme na punktu. Stanica i svi alati koriste se bez naknade.

Velika ponuda biciklističkih staza u Zagrebačkoj županiji privlači domaće rekreativne bicikliste svih dobnih skupina, a i one iz susjednih zemalja. Kroz vožnju biciklisti se upoznaju s lokalnim stanovništvom, kulturnom baštinom i gastronomijom te uživaju u prirodnim bogatstvima zelenog zagrebačkog prstena.

Obzirom da je cikloturizam u Zagrebačkoj županiji vrlo popularan, posjetiteljima je važno osigurati i kvalitetnu servisnu podršku, a svi oni koji žele imati cikloturističke karte mogu ih potražiti u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije.

Ovaj projekt su pokrenule i financirale Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Zagrebačke županije.