Božićna prodajna izložba učeničkih zadruga

Učeničke zadruge s područja Zagrebačke županije predstavile su svoje proizvode na tradicionalnoj 12. po redu božićno prodajnoj izložbi u prostorijama Zagrebačke županije.

Mladi zadrugari prezentirali su široku lepezu božićnih ukrasa, čestitki, adventskih vijenaca i nakita izrađenih od različitih materijala. Između ostalog, u ponudi su bili prehrambeni i kozmetički proizvodi kao što su domaći pekmezi, sokovi, kreme i balzami.

Božićnu prodajnu izložbu posjetio je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. „U ovakvim prigodama mladim ljudima daje se prilika da pokažu što sve znaju i mogu. U sve izložene rukotvorine i proizvode trebalo je uložiti mnogo spretnosti i umijeća, a na sreću, upravo zahvaljujući ovakvim događanjima i projektima, vaš trud neće proći nezapaženo.“, izjavio je župan Kožić, naglasivši kako mu je zadovoljstvo biti na čelu županije koja je i po broju te kvaliteti Učeničkih zadruga najbolja u Republici Hrvatskoj. Također, istaknuo je važnost učeničkog zadrugarstva kojim se promiče prijateljstvo, kreativnost i kojim se stječu radne navike neophodne za daljnji razvoj djece.

Na području Zagrebačke županije djeluju 32 učeničke zadruge. Na ovogodišnjoj božićno prodajnoj izložbi sudjelovalo je 28 zadruga, a kao posebni gosti, svoje radove na izložbi su predstavili i štićenici Udruge Srce iz Svetog Ivana Zeline.