Izvještajna godišnja skupština Zajednice udruga umirovljenika

Izvještajnu godišnju skupštinu u Samoboru održala je Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije. Podneseno je izvješće o radu u 2015. godini te financijsko izvješće o utrošenim sredstvima tijekom protekle te u prvih devet mjeseci ove godine.

Josip Jakopač, predsjednik Zajednice, najznačajnijim aktivnostima istaknuo je godišnji sportski susret umirovljeničkih udruga, susret pjevačkih zborova i tradicionalno obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba.  

„Imamo dobru suradnju s Maticom umirovljenika Hrvatske, a posebno sa Zagrebačkom županijom. Županija nas maksimalno podržava, osigurava novac kako bi svaka naša udruga mogla dobiti dio 'financijskoga kolača' za redovite aktivnosti. Da bi se moglo potrošiti i više, moglo bi, no s obzirom na situaciju u državi zadovoljni smo“, rekao je Jakopač. Za umirovljenike su, dodao je, najvažnija razna okupljanja i zajednička druženja, a njih, prema programu i planu rada, organiziraju sve općinske i gradske udruge. U Zajednicu je udruženo devet gradskih i 18 općinskih udruga umirovljenika s preko 20.000 članova. 

„Svi ćemo jednoga dana biti u mirovini i možemo samo poželjeti da nam tada život bude prožet aktivnostima koje pruža vaša Zajednica. Pratimo vaš rad, pa smo i u proračunu za 2017. godinu, za vaše aktivnosti predvidjeli iznos od milijun kuna“, rekla je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak.