Održan stručni skup #kultura697

O dosadašnjim aktivnostima na izradi Strategije kulturnog razvoja Zagrebačke županije razgovaralo se na stručnom skupu #kultura697. Izrada strategije povjerena je Veleučilištu „Baltazar“.

„Sam naziv #kultura697 otkriva osnovnu intenciju Strategije - povećanje razine kulture u svih 697 naselja županije. U dosadašnjem tijeku izrade Strategije uvažili smo sve postojeće strategije, a kako se istovremeno donosi i IT strategija Zagrebačke županije, i u našoj će se prepoznati primjena informacijske tehnologije kojom se želi povećati dostupnost proizvoda u kulturi“, rekao je Jadran Antolović, voditelj tima za izradu Strategije, dodavši da za kulturu nikada neće biti puno novca, ali da će se kroz Strategiju pokazati da kultura i kreativno poduzetništvo mogu biti pokretači gospodarstva.

Usvajanje Strategije, a nakon što se provede i javna rasprava, očekuje se početkom iduće godine.

Zamjenik župana Rudolf Vujević, koji je prisustvovao stručnome skupu, rekao je da se Strategijom želi brendirati županija kao destinacija kulture, a da pritom kultura postane i gospodarska djelatnost. „Ne želimo da županija bude destinacija za samo jedan dan. Znamo da turisti koji dolaze zbog kulture i kulturnih manifestacija najduže ostaju“, rekao je Vujević.

Prije početka stručnih izlaganja uručene su nagrade građanima koji su idejama o unapređenju kulturnog života Zagrebačke županije dali svoj doprinos izradi Strategije. Nagrade su osvojili predlagači najbolje kreativne, ambiciozne, inovativne, originalne i zabavne ideje. Popis dobitnika nagrada i njihovih ideja pogledajte ovdje.