KUD „Nova zora“ osvojio 2. mjesto na Državnoj smotri folklora

Članovi Kulturno-umjetničkog društva „Nova zora“ iz Donje Lomnice osvojili su sjajno drugo mjesto u prvom dijelu 23. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina koji se prošle subote održao u Centru za kulturu u Čakovcu.

U jakoj konkurenciji od ukupno 400 folkloraša, koji su nastupili unutar 8 hrvatskih ansambala i 1 gostujuće skupine iz susjedne Bosne i Hercegovine, stručno povjerenstvo je najboljima proglasilo KUD „Sveti Juraj“ iz Draganića, dok je drugo mjesto pripalo KUD-u „Nova zora“ iz Donje Lomnice, a treće KUD-u „Dika“ iz Slatine.

KUD „Nova zora“ predstavio se s pjesmama i plesovima Brodskog Posavlja, a pokazali su i kako izgleda tradicionalna lomnička svadba. „Predstavili smo se sa srcem, došli smo veseli i raspoloženi. To nam je bilo prvi put da sudjelujemo na Državnoj smotri koreografiranog folklora, a do sada smo bili samo na smotrama izvornog folklora. Možemo biti ponosni da smo drugi u Hrvatskoj po koreografiranom folkloru“, rekla je tajnica KUD-a „Nova zora“ Zlatica Krznarić.

Na 23. susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, čiji je organizator Hrvatski sabor kulture, mogli su sudjelovati ansambli i skupine koji su prethodno nastupali na županijskim smotrama folklora, a upravo je KUD „Nova zora“ pobjednik ovogodišnje 18. smotre koreografiranog folklora Zagrebačke županije.

Drugi dio 23. susreta održat će se 12. studenoga 2016. godine u Koprivnici.

Iskrene čestitke svim članovima KUD-a „Nova zora“ iz Donje Lomnice!