Otvoren natječaj za program „Lokalno vodstvo i razvoj“

Akademija za politički razvoj (APR) raspisala je natječaj za sudjelovanje u programu „Lokalno vodstvo i razvoj“ koji će se održavati u Zaprešiću od listopada do prosinca 2016. godine. Krajnji rok za prijavu je 2. listopada 2016. godine.

Ovaj program dio je projekta „Lokalni programi APR-a“ i namijenjen je povezivanju i edukaciji polaznika koji su zainteresirani za javno djelovanje na lokalnoj razini. Projekt se provodi uz financijsku potporu Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, a provedbu programa „Lokalno vodstvo i razvoj“ financijski podržava i Grad Zaprešić.

U sklopu programa će se obrađivati pitanja izazova lokalnog vodstva i upravljanja, institucionalnog položaja i ovlasti lokalnih jedinica, lokalnih javnih financija, uloge i utjecaja žena u lokalnoj politici, fondova i programa EU za lokalne jedinice, političkog komuniciranja i izbornih kampanja na lokalnoj razini te uloge medija u lokalnoj demokraciji. Predavači i govornici bit će priznati stručnjaci i profesionalci, a predavanja su podijeljena u tri modula koji će se sastojati od predavanja, panel diskusija i radionica. Broj mjesta za sudjelovanje na modulima je ograničen na 30 polaznika.

Sudjelovanje u programu je besplatno, a na program se mogu prijaviti isključivo hrvatske državljanke i državljani koji žive na području Zagrebačke županije.

Dodatne informacije o programu i kriterijima za izbor polaznika kao i prijavni obrazac možete vidjeti ovdje.