Bespovratna europska sredstva projektu Prsten potpore

Zagrebačkoj županiji te gradovima Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću i Vrbovcu odobrena su bespovratna sredstva iz Europskoga socijalnog fonda za provedbu projekata pomoćnika u nastavi.

Županiji je za projekt Prsten potpore dodijeljen maksimalno mogući iznos od 2,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta je 4,24 milijuna kuna i njime će se osigurati 92 pomoćnika u nastavi za 102 učenika s teškoćama u razvoju. 

„Zadovoljan samo što ovaj hvalevrijedan projekt ide dalje. To je izuzetno dobro za učenike, roditelje i zajednicu u cjelini“, rekao je župan Stjepan Kožić na primopredaji ugovora.

Uz bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda, Županija za provedbu projekta Prsten potpore, u školskoj 2016./2017., osigurava vlastitih 1,75 milijuna kuna. „Pokušat ćemo 50 posto ovoga iznosa osigurati kroz natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kako bi ukupni trošak za proračun županije bio prihvatljiv“, rekao je župan dodavši da je projekt Prsten potpore, koji se prvi puta provodio prošle školske godine, izuzetno dobro prihvaćen od njegovih korisnika.

Ugovore su predstavnicima županija i gradova, osnivačima osnovnih i srednjih škola, uručili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić. Uz župana Kožića, primopredaji je ispred Zagrebačke županije prisustvovao i zamjenik župana Rudolf Vujević.

Ukupno je iz Europskog socijalnog fonda za 2030 pomoćnika u nastavi koji će brinuti o 2268 učenika s teškoćama u razvoju, na prostoru svih hrvatskih županija, osigurano 74,7 milijuna kuna.