Europska komisija pozitivno ocijenila Zagrebačku županiju

Sustav unutarnjih kontrola Zagrebačke županije pozitivno je ocijenjen prema posljednjem Izvješću Opće uprave za proračun Europske komisije.

Zaključak je to promatračke misije Europske komisije koja je analizirala stanje u upravnim tijelima Zagrebačke županije od 31. svibnja do 3. lipnja 2016. godine, a čiji je cilj bio ocijeniti u kojoj mjeri su elementi sustava unutarnjih kontrola integrirani u poslovanje institucija te kako oni funkcioniraju u praksi. Radi se o posljednjoj promatračkoj misiji Europske komisije koja u trogodišnjem tranzicijskom razdoblju nakon pristupanja Europskoj uniji nastavlja pratiti razvoj sustava unutarnjih kontrola u novim državama članicama o čemu i jednom godišnje podnosi javno Izvješće.

Zagrebačka županija je u Izvješću Europske komisije izrazito pozitivno ocijenjena te je istaknuto da je postignut napredak u odnosu na prošlogodišnje rezultate. Posebno je iskazano zadovoljstvo poduzetim aktivnostima na razvoju sustava unutarnjih kontrola, do sada ostvarenom stupnju integriranosti pojedinih elemenata u poslovanje Županije, kao i mjerama koje se planiraju poduzeti za daljnji razvoj sustava unutarnjih kontrola na razini Zagrebačke županije.