Dan općine Orle

Na blagdan sv. Bartola, svoga zaštitnika, svečanom sjednicom Općinskoga vijeća općina Orle proslavila je svoj dan. U ime Županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Rudolf Vujević.

„Zajedno radimo za dobrobit žitelja Posavine. Inzistiramo na realizaciji projekata Hrvatskih voda, na izgradnji nasipa, kako bi ljudima stvorili preduvjete da ostanu živjeti na ovom području“, rekao je Vujević. Pozvao je vodstvo općine da se obrati Županiji, kako bi se dogovorile mogućnosti obnove crkve u Veleševcu.

Općinski načelnik Ivan Petko zahvalio je Županiji na dodjeli bespovratnih sredstava za gradnju prometne i komunalne infrastrukture te društvenih domova. „Radimo onoliko koliko imamo novca. Mala smo općina, no puno smo toga napravili, posebno u komunalnoj infrastrukturi“, rekao je Petko.

U ime prisutnih gradonačelnika i općinskih načelnika, stanovnicima općine Orle njihov dan čestitao je saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, a čestitke su primili i od saborskoga zastupnika Ivana Šukera.