Održana radionica „Info dan o Europskom socijalnom fondu“

Županija je organizirala radionicu „Info dan o Europskom socijalnom fondu“ s ciljem prezentacije Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ predstavnicima udruga, centrima za socijalnu skrb, ustanovama u kojima županija ima vlasničke udjele, predstavnicima gradova i općina te županijskim upravnim odjelima.

„Pozvali smo sve one koji bi od ovoga programa mogli imati koristi. Iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“. Hrvatskoj je, do 2020. godine, na raspolaganju 1,5 milijardi eura, zajedno s domaćom komponentom u iznosu od 1,84 milijarde. Sredstva će se moći realizirati kroz pet tematskih cjelina, odnosno prioritetnih osi. Namjera nam je što bolje informirati potencijalne korisnike kako bi mogli pripremiti projektne prijedloge i, na javnim pozivima, ostvariti pozitivne rezultate“, rekao je Josip Kraljičković, pročelnik za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju.

O pet tematskih cjelina Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ govorili su predstavnici Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva kulture, Ministarstva zdravlja, Ministarstva turizma, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.