Raspored pregleda mobilnim mamografom za srpanj

Dom zdravlja Zagrebačke županije provodi Nacionali program ranog otkrivanja raka dojke po gradovima i općinama s područja Zagrebačke županije s ciljem osiguranja dostupnosti ovog segmenta zdravstvene zaštite svim ženama. Zagrebačka županija je za provođenje programa u 2016. godini osigurala 100.000 kuna.

U mjesecu srpnju besplatni pregledi će se u Zagrebačkoj županiji vršiti na području gradova: Vrbovca, Svetog Ivana Zeline, Jastrebarskog i općina Gornji Stupnik, Krašić, Rakovec, Preseka i Pisarovina. Ovim putem pozivamo žene koje su na svoj kućne adrese dobile poziv za besplatni monografski pregled da se na njega odazovu.

Program ranog otkrivanja raka dojke u mjesecu srpnju provodit će se prema sljedećem rasporedu:

Napomena: Snimanja se obavljaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati, a utorkom i četvrtkom od 14 do 17 sati.

Prošle godine mobilnim mamografima pregledane su 1572 žene s područja Zagrebačke županije.

Program mobilne mamografije na području Zagrebačke županije provodi se od 2004. godine. Za njegovu realizaciju Zagrebačka županija je do sada osigurala oko 5 milijuna kuna. Od spomenutih sredstava kupljena su i dva mobilna mamografa, prvi, 2003. godine, a drugi 2014. godine.