Poslovni uzlet grada Svetog Ivana Zeline

U organizaciji Poslovnog dnevnika održan je Poslovni uzlet grada Svetog Ivana Zeline. Besplatne edukacije za male i srednje poduzetnike, obrtnike i obiteljska-poljoprivredna gospodarstva, ove su godine, u trećoj sezoni održavanja Uzleta, dopunjene Festivalom poduzetništva, obrta i OPG-a „Moja poduzetna Hrvatska“.

Na središnjem gradskom trgu u Zelini, u sklopu ove manifestacije, sudjelovalo je četrdesetak izlagača. „Uvjeren sam da se Poslovni uzlet prometnuo u snažan alat u nastojanju da poduzetnici podignu nivo znanja i poduzetničkih kompetencija na razinu na kojoj će biti konkurentni ne samo u Hrvatskoj, nego na zajedničkom tržištu Europske unije“, poručio je Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika. Ove dnevne novine planiraju ove godine, diljem Hrvatske, organizirati više od 30 poslovnih uzleta koji poduzetnicima pružaju besplatne edukativne seminare o kreiranju i optimiziranju vlastitoga poslovanja, o tome kako u tom poslovanju biti kreativan i u konačnici kako postići zadovoljavajuću razinu konkurentnosti na tržištu.

U uvodu manifestacije u Svetom Ivanu Zelini održana je panel diskusija „Grad i Županija u funkciji razvoja obrtništva“, tijekom koje je pročelnik za gospodarstvo Damir Fašaić prisutne detaljno upoznao s mjerama i aktivnostima za poticanje poduzetništva koje Županija provodi u ovoj godini.

Župan Kožić pozvao je poduzetnike da se jave na raspisane natječaje koji poduzetnicima, koji ispunjavaju uvjete, omogućavaju bespovratne potpore u visini od 15.000 do 100.000 kuna. Za Poslovni uzlet je rekao da je hvalevrijedan projekt koji kroz edukacije daje niz korisnih informacije. „Među najvažnijima su one o pripremi projekata za fondove Europske unije, jer bez toga ukupno gospodarstvo Republike Hrvatske, ali i sama država neće dobro funkcionirati“, rekao je župan.

Manifestaciju je pozdravio i gradonačelnik Zeline Hrvoje Košćec, rekavši da četrdesetak štandova govori o interesu poduzetnika da prezentiraju svoje proizvode, a kroz besplatne edukacije i unaprijede poslovanje.

Također, u sklopu Festivala poduzetništva, obrta i OPG-a „Moja poduzetna Hrvatska“ promovirao se i EU projekt IN PODUZETNIK - Interaktivna baza podataka poduzetnika kojeg Zagrebačka županija provodi u partnerstvu s Obrtničkom komorom Zagreb.