PRSTEN POTPORE – pomoćnici u nastavi

Projekt Zagrebačke županije i partnera PRSTEN POTPORE odabran je za financiranje u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava UP.03.2.1.01 "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama" koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014-2020.

Projekt PRSTEN POTPORE omogućuje socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije. Projektom će se osigurati stručna pomoć za 80 učenika s teškoćama u razvoju putem angažiranja 70 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi u 28 škola Zagrebačke županije. Neposrednim radom pomoćnika s  učenicima s teškoćama u razvoju omogućit će se postizanje boljih obrazovnih rezultata i uspješnije socijalizacije učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika, osigurat će se njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada.

Ukupna vrijednost projekta PRSTEN POTPORE je 2.782.515,34 kn, od čega 2.500.000,00 kn bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 282.515,34 kn će se osigurati u proračunu Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija počela je s provedbom projektnih aktivnosti objavom Javnog poziva za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije – partnerima u projektu "Prsten potpore". Tekst Javnog poziva možete pogledati ovdje.

Svi zainteresirani kandidati za pomoćnike u nastavi mogu se javiti na Natječaje za zapošljavanje pomoćnika u nastavi objavljenim na Internet stranicama škola partnera. Rok za prijavu kandidata je  14. rujna 2015. godine.