Zamjenik župana primio mlade kuglače iz Zaprešića

Zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin primili su mlade kuglače Lea Hercega i Mirnu Bosak, članove Kuglačkog kluba Zaprešić iz Zaprešića i osvajače medalja na nedavno održanom 11. Svjetskom prvenstvu u kuglanju do 18 godina starosti u Njemačkoj.

„Podržavamo sportaše i sport kroz našu Zajednicu športskih udruga i saveza te dodatno nagrađujemo vrhunske sportaše koji su ostvarili iznimne rezultate na velikim natjecanjima. Također, ulažemo puno u sport, uređujemo i gradimo škole i športske dvorane, a ono što je važno i značajno da nismo smanjivali sredstva za sport“, rekao je zamjenik Vujević.

Svjetsko prvenstvo za kuglače do 18 godina je održano u njemačkom gradu Speichersdorfu od 8. do 13. svibnja 2015. godine. Nastupilo je 13 najboljih svjetskih ženskih i muških reprezentacija s ukupno 108 igrača i igračica. Leo Herceg je osvojio, uz zlato i svjetski rekord u ekipnom natjecanju, naslov Svjetskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji i naslov Svjetskog prvaka u kombinaciji, dok je Mirna Bosak osvojila treće mjesto u disciplini sprint.

Mladim kuglačima obratio se i dopredsjednik ZŠUISZŽ-a Željko Kiseljak koji je istaknuo da sredstva koja Zajednica dobije od Županije kvalitetno upotrebljavaju za stipendiranje vrhunskih mladih sportaša, dok je predsjednik Kuglačkog kluba Zaprešić Nikola Funda zahvalio Županiji i ZŠUISZŽ na potpori.

Zamjenik Vujević uručio je mladim kuglačima poklone u sportskoj opremi. „Ovo je mali simbolični poklon kako bi bili bolji i uspješniji te im je pomoć u daljnjem radu. Također, zahvala je roditeljima, trenerima i klubovima koji marljivo rade u ovim teškim vremenima i stvaraju pravu vrijednost u Zagrebačkoj županiji“, zaključio je Vujević.