Gimnazijalci pobjednici informatičkog ACSL natjecanja

Članovi peteročlanog Junior 5 tima iz XV. gimnazije u Zagrebu, među kojima su i dva učenika iz Zagrebačke županije – Josip Klepec iz Vrbovca i Ivan Stjepanović iz Svete Nedelje, uvjerljivo su pobijedili u finalu informatičkog ACSL (American Computer Science League) natjecanja osvojivši 79 od mogućih 80 bodova.

Riječ je o američkom informatičkom natjecanju koje se održava 37 godinu zaredom te okuplja najbolje učenike iz više od 200 srednjih škola iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Europe, Afrike i Azije. Ovogodišnje ACSL natjecanje održano je 23. i 24. svibnja u američkom gradu Orlandu (Florida).

XV. gimnazija dosad je 14 puta sudjelovala na ovom natjecanju te je, zahvaljujući izvrsnim rezultatima svojih učenika, smještena među 3 najuspješnije škole ovog natjecanja. Svi članovi ACSL tima XV. gimnazije izvrsni su učenici koji su svoje znanje pokazali i na državnim natjecanjima iz matematike i informatike, Olimpijskim igrama iz matematike i informatike te drugim državnim natjecanjima.

Zagrebačka županija financijski je potpomogla odlazak uspješnih gimnazijalaca na ACSL natjecanje sa 16.000 kuna.

Iskrene čestitke mladim informatičarima i njihovim profesorima!