Otvoren novosagrađeni Logistički centar Kauflanda



U Poduzetničkoj zoni „Jalševac” u Jastrebarskom otvoren je, nakon 17 mjeseci gradnje, Logistički centar Kauflanda. S četiri prostrane skladišne hale, prostire se na preko 163.000 četvornih metara, a investitor je u njegovu gradnju uložio 75 milijuna eura.

„Nakon 14 godina, koliko poslujemo u Hrvatskoj, pošlo nam je za rukom otvoriti naš novi Logistički centar. Jako smo ponosni na ovo ulaganje! No, njega ne bi bilo bez naših marljivih djelatnika i jake podrške lokalnih čelnika. Sagradili smo 'pravi mali grad', no naša priča nije gotova. Namjeravamo u Hrvatskoj otvoriti još puno novih poslovnica“, poručio je Andreas Wendy, predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska, tvrtke koja trenutno zapošljava, u 33 poslovnice, gotovo 4000 djelatnika.



U Logističkom centru u Jastrebarskom, iz kojega će se opskrbljivati sve trgovine u Republici Hrvatskoj, ukupno će biti zaposleno 300 radnika, od čega će njih 150 preseliti iz dosadašnjega skladišta u Zagrebu, a 150 je novootvorenih radnih mjesta. A upravo su nova radna mjesta, za svečanosti je naglasio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, ono što je Hrvatskoj ovoga trenutka najpotrebnije.

„Veseli što je naša orijentacija na poslovne zone, u koje niz godina ulažemo zajedno s gradovima i općinama, bio ispravan put. Ovakve investicije to potvrđuju!“, rekao je Kožić, dodavši da podaci s kraja 2014., u odnosu na kraj 2013. godine govore o blagom povećanju broja zaposlenih u Županiji, što je, naglasio je, dobar trend. Spomenuo je i podatke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije o indeksu razvijenosti, koji Zagrebačku županiju svrstavaju u sam hrvatski vrh - odmah iza Istarske i Primorsko-goranske županije. „Hvala svim investitorima koji su Zagrebačku županiju prepoznali kao dobru destinaciju za ulaganje“, rekao je župan.



Za gradonačelnika Jastrebarskoga Zvonimira Novosela investicija Kauflanda znači „novu priliku, nova radna mjesta i bolje poslovno okruženje“. „Grad Jastrebarsko je u ovom projektu bio i prijatelj i partner i suradnik“, rekao je Novosel.

Simbolično, Logistički centar Kauflanda otvorio je premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović, rekavši da je ova investicija „oblik hrvatsko-njemačke suradnje”. „Ako je na policama mnoštvo hrvatskih proizvoda, u tom smislu Kaufland, i ne samo Kaufland, doprinosi hrvatskom gospodarstvu. I to je jedino pravo mjerilo hrvatsko-njemačkih odnosa, male Hrvatske čije vrijeme dolazi i velike Njemačke koja je najmoćnija država u Europi“, uz ostalo je rekao premijer.