Sve nadležne službe u Zagrebačkoj županiji spremne za nadolazeće nevrijeme



Zbog najave pogoršanja vremena sa snježnim padalinama u razdoblju od 4. do 9. veljače, Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije preventivno se sastao kako bi razmotrio stanje pripravnosti svih nadležnih službi.

Prema riječima Ivana Mikulčića iz Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije na snazi je treći stupanj pripravnosti, a preventivno posipanje cesta je već napravljeno. Sve ekipe zimske službe su spremne te su opremljene dovoljnim količinama soli i sipine, a osigurana su i rezervna vozila. Mikulčić je istaknuo kako zbog klizišta koje se u subotu aktiviralo na Plešivici trenutno nije moguće preko Plešivice doći od Samobora do Jastrebarskog. Za osobne automobile osigurani su obilazni pravci lokalnim i nerazvrstanim cestama koji se pojačano čiste.

Za nadolazeće nevrijeme spremne su i vatrogasne službe u Zagrebačkoj županiji. Josip Novosel, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije kazao je kako su noćas vatrogasci iz Ivanić-Grada intervenirali u susjednoj Sisačko-moslavačkoj županiji i to u Popovači gdje je došlo do slijetanja autobusa s ceste.

Spremna je i Državna uprava za zaštitu i spašavanje i ostale službe, a Hrvatske vode koje redovito rade na održavanju nasipa, trenutno ne očekuju poplave.

Iz Stožere za zaštitu i spašavanje Zagrebačke županije upozoravaju sve građane da prate vremensku prognozu, obvezno koriste zimsku opremu na svojim automobilima, prilagode vožnju uvjetima na cesti te da čiste snijeg ispred svojih kuća.