Poziv na sudjelovanje na 2. Legendfest Zagrebačke županije

Organizatori drugog po redu Legendfesta, festivala legendi, mitova i priča Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane umjetnike, iz bilo kojeg područja umjetnosti, da prijave svoje projekte i programe na sudjelovanje na festivalu. Prijave za festival, koji će se održavati od 29. do 31. svibnja 2015. godine u Starom gradu Lukavcu pored Velike Gorice, zaprimat će se do 20. travnja 2015. godine.

Riječ je o obiteljskom tipu festivala koji svoje idejne začetke duguje istoimenom festivalu koji se već desetu godinu održava u gradiću Pićnu u Istri. Prošle godine organiziran je prvi Legendfest u Zagrebačkoj županiji, a zahvaljujući velikom interesu izvođača i posjetitelja krenulo se u organizaciju ovogodišnjeg festivala.

Organizaciju Legendfesta u Zagrebačkoj županiji preuzela je udruga Val kulture, koja je dugogodišnji organizator partnerskog Legendfesta u Istri, u suradnji s Muzejom Turopolja, uz potporu Zagrebačke županije, Grada Velike Gorice, TZ-a Velike Gorice i TZ-a Zagrebačke županije te drugih pokrovitelja i sponzora.

Važno je napomenuti da festival nije natjecateljskog, već isključivo zabavno-edukativnog karaktera. Naime, cilj ove manifestacije jest kroz kulturne, zabavne, gastronomske i edukativne sadržaje podsjetiti na stare običaje, tradicije, vjerovanja, ali i legende Zagrebačke županije. Za najmlađe će biti organizirane i kreativne radionice koje će, kao uostalom i cjelokupni program festivala, biti besplatne.

Pošto su središnja tema ovogodišnjeg Legendfesta Zagrebačke županije coprnice/vještice, čarobnjaci i mistična bića, organizatori napominju da će prednost pri odabiru prihvatljivih sudionika festivala imati projekti i programi bliski središnjoj temi. Svi zainteresirani više informacija o prijavi projekata i programa za 2. Legendfest Zagrebačke županije mogu saznati ovdje.