Koncert iz ciklusa Glazbeni prsten Zagrebačke županije



Jučer je u Samoboru, u Galeriji Prica, u sklopu ciklusa Glazbeni prsten Zagrebačke županije održan koncert Krešimira Bedeka na gitari. Posjetitelji su mogli uživati u djelima Štepana Raka, Nikite Koškina, Joaquina Rodriga, Miguela Llobeta i Nella Milottija.

Krešimir Bedek diplomirao je gitaru kao jedan od najboljih studenata u klasi profesora Darka Petrinjaka, nakon čega nastavlja školovanje na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, gdje je završio postdiplomski studij u klasi Zorana Dukića.

Inače, Bedek iza sebe ima pregršt nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, a osvojio je i mnoge nagrade od kojih se posebno ističe ona prestižnog međunarodnog gitarističkog natjecanja u Belgiji, Printemps de la guitarre, koju je osvojio dva puta te Godišnja nagrada Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za 2010. godinu.

Ciklus Glazbeni prsten Zagrebačke županije održava se od 2003. godine s ciljem da se stanovnicima Zagrebačke županije omogući uživanje u vrhunskim koncertima i glazbenim izvedbama.