Obavijest poslovnim bankama

Ministarstvo poduzetništva i obrta u suradnji sa Zagrebačkom županijom subvencionirat će kamate na poduzetničke kredite u  sklopu Programa „Kreditom do uspjeha 2014.“ Mjera 1. – Kreditom do konkurentnosti.

Odlukom Ministarstva poduzetništva i obrta Zagrebačkoj županiji za provedbu Programa utvrđen je kreditni potencijal u iznosu od 63.000.000,00 kuna.

Cilj ovog Programa je poboljšanim kreditiranjem uz smanjenje kamata omogućiti sektoru malog gospodarstva lakši dostup izvorima financiranja za unapređenje poslovnih aktivnosti, postizanje više razine standarda kvalitete proizvoda i usluga, tehnološka unapređenja, nesmetani nastavak poslovne aktivnosti  i uspostavljanje dugoročne financijske ravnoteže, povećanje i zadržavanje stabilnosti i uspješnost poslovanja, čime se potiče konkurentnost i doprinosi zadržavanju postojeće zaposlenosti i otvaranju novih radnih mjesta.

Pozivaju se sve zainteresirane poslovne banke koje se žele uključiti u navedeni Program da se pisanim putem očituju i dostave pismo za iskazivanje interesa Upravnom odjelu za gospodarstvo Zagrebačke županije na obrascu, nakon čega će im od strane Zagrebačke županije biti dostavljen prijedlog teksta trostranog ugovora o provedbi Programa.

Tekst obavijesti i obrazac za prijavu možete pogledati ovdje, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009 415 ili na e-mail: uog@zagrebacka-zupanija.hr . Prijave se dostavljaju na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V kat, P.P. 974, 10001 Zagreb.