Održana 3. sjednica Koordinacije za ljudska prava



Koordinacija za ljudska prava Zagrebačke županije održala je svoju 3. sjednicu na kojoj se raspravljalo o načinu obilježavanja 10. prosinca - Međunarodnog dana ljudskih prava.

Predsjednica Koordinacije Marija Ledinski Anić predložila je da se Međunarodni dan ljudskih prava obilježi održavanjem Okruglog stola koji bi se održao 8. prosinca ove godine.

Član Koordinacije, Josip Jambrač, predložio je da se na Okrugli stol pozove sva relevantna stručna javnost npr: Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, vijećnici Županijske skupštine Zagrebačke županije, predsjednike Koordinacija za ljudska prava županija i grada Zagreba, predsjednike Centara za socijalnu skrb, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Savjet mladih Zagrebačke županije i predsjednike Savjeta mladih gradova i općina s područja Zagrebačke županije. Nadalje, naglasio je važnost razmjene iskustava sa Koordinacijama za ljudska prava u ostalim hrvatskim županijama, kako bi se problemi rješavali brže i efikasnije.

Predsjednica Koordinacije Ledinski Anić naglasila je kako je izuzetno važno nastaviti dobru suradnju sa predstavnicima Savjeta mladih i sa predstavnicima nacionalnih manjina u s područja Zagrebačke županije, jer suradnjom s njima dolazimo do dobrih rezultata na području prevencije suzbijanja kršenja ljudskih prava. Također, od izuzetne je važnosti i senzibilizacija javnosti na temu ljudskih prava kako bi ljudi reagirali na probleme koje primijete u svojoj okolini.