Jastrebarsko proslavilo Dan grada



U spomen na 13. studeni 1991., kada ga je napustila ondašnja jugoslavenska vojska, Jastrebarsko je, svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, proslavilo Dan grada.

Ispred Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Rudolf Vujević, rekavši uz ostalo da se nada da će Županija i Grad zajedno pokušati iznaći sredstva za gradnju nove osmogodišnje škole. „Čeka nas izuzetno teška godina! Moramo se zbližiti - lokalna i regionalna samouprava i pokušati realizirati sve projekte. Općinama i gradovima će biti vrlo teško raditi jer će im porezna reforma 'srezati' određena sredstva. Ipak, po prirodi sam optimista i nadam se da ćemo i u takvoj situaciji iznaći mogućnosti za realizaciju projekata“, rekao je zamjenik župana Vujević.

U godini u kojoj ovaj grad slavi 765. obljetnicu prvoga pisanog spomena, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel naglasio je da je ponosan na sve projekte koji su odrađeni u proteklim godinama - ceste, mostovi, dječji vrtić, ali najviše na ljude koji žive u ovome gradu. „Da bismo bili uspješni moramo voljeti svoj posao. Mene osobno on ispunjava srećom i ponosom. Volim svoj posao jer on omogućava da iza sebe ostavimo neizbrisiv trag generacijama koje će tek doći, da zauvijek promijenimo lice ovoga grada nabolje“, rekao je gradonačelnik Novosel. Rekao je i da će 2015. biti teška godina, s puno rezova i puno iskušenja. „Ali, vjerujte mi, i godina s puno projekata, puno novih gradilišta i novih radnih mjesta. Siguran sam da ćemo sljedeće godine zajedno slaviti nove uspjehe. A do tada budimo složni. Budimo zajedno“, poručio je gradonačelnik Novosel.

Na bogatu povijest grada podsjetila je predsjednica Gradskog vijeća Jastrebarskog Željka Kovačić, a prisutnima se obratio i ministar zaštite okoliša Republike Hrvatske Mihael Zmajlović, rekavši da konkretni rezultati, te ljubav, rad i ponos, pridonose i kvalitetnoj atmosferi koja vlada u ovom gradu.