Počela gradnja distributivno-logističkog centra RALU logistike



Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, načelnik Općine Rugvica Ivan Remenar i predsjednik Uprave RALU logistika Zvonimir Šćurec polaganjem kamena temeljca simbolično su obilježili početak radova na gradnji 150 milijuna kuna vrijednog logističko-distributivnog centra tvrtke RALU logistika u općini Rugvica.

U prvoj fazi bit će sagrađeno skladište kapaciteta preko 12.000 paleta za robu pod temperaturnim režimom, od minus 25 do osam stupnjeva, s 16 utovarno-istovarnih rampi, te prateći transportni sadržaji - interna benzinska crpka, servis, praonica, parkiralište. Završetak prve faze gradnje očekuje se u drugoj polovici 2015., kada će RALU logistika zaposliti novih 200 radnika.

„Ovo je trenutačno jedna od najvećih investicija u Republici Hrvatskoj u potpunosti financirana privatnim kapitalom. Za RALU logistiku ona predstavlja ključan preduvjet za ostvarenje vizije o vodećem pružatelju integrirane logističke usluge u jugoistočnoj Europi“, rekao je predsjednik Uprave Zvonimir Šćurec, dodavši da RALU logistika transportne usluge, s više od 150 najmodernijih vozila - kamiona i hladnjača obavlja diljem Europe i Rusije. Gotovo 70 posto prihoda ostvari od transporta u zemljama Europske unije.

Zahvalivši investitorima što su za ulaganje odabrali prostor Zagrebačke županije, župan Kožić je rekao da je svaka investicija koja otvara nova radna mjesta izuzetno dobro došla. „U vrijeme kada svi govore o investicijama, one se u Zagrebačkoj županiji i događaju. Jedna smo od rijetkih županija u Republici Hrvatskoj koja na svome prostoru trenutno ima nekoliko 'otvorenih' investicija“, rekao je Kožić, dok je načelnik Rugvice Remenar rekao da ovom investicijom počinje oživljavanje Gospodarske zone „Dragošićka”, u kojoj ima mjesta za 'još dosta ovakvih i sličnih objekata'. „Istovremeno s gradnjom ovoga logističkog centra priprema se i gradnja pristupne ceste do zone, a Općina će, u partnerskim odnosima s budućim investitorima, nastaviti investirati i u gradnju infrastrukture u zoni“, rekao je Remenar.