Dubravica proslavila Dan općine



Općina Dubravica prošlog je petka proslavila svoj dan.

Tom prigodom, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, općinski načelnik Franjo Štos podsjetio je prisutne na učinjeno u proteklome razdoblju. Općina „o svemu vodi računa i redovito, bez zaduženja, podmiruje svoje obveze. Unatoč situaciji u kojoj se svi nalazimo, možemo biti zadovoljni! Upravo smo završili provedbu nekoliko javnih natječaja, pa će, između ostalog, u kolovozu početi gradnja ograde oko mjesnoga groblja u Rozgi. Pokrenuli smo i projekt gradnje poslovno-poduzetničkog centra, na mjestu stare škole, raspisali smo natječaj za uređenje objekta dječjeg vrtića, s ciljem poboljšanja njegove energetske učinkovitosti, a pokrenuli smo i uređenje 'zelenih otoka' i nabavu posuda za odvojeno sakupljanje otpada“, istaknuo je Štos.

Podsjetio je i na uređenje parkirališta kod župne crkve u Rozgi, za što je Općina također izdvojila dio sredstava, te na upravo završene javne natječaje za sanaciju nekoliko lokalnih prometnica, za što je dio sredstava osigurala Županija. Također je rekao da je Ministarstvo kulture odobrilo 250.000 kuna za sanaciju župnog dvora u Rozgi.

Uz načelnike okolnih i prijateljskih općina, svečanoj sjednici prisustvovao je i predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković, pohvalivši „mudru općinsku politiku - bez zaduženja i deficita. To je danas izuzetak u Republici Hrvatskoj“, rekao je Bošnjaković, dodavši da Županija nastavlja podupirati infrastrukturne projekte u manjim općinama. „Danas se puno razmišlja o smislu postojanja općina, ali prije bilo kakvog zaključka treba provesti cjelovitu analizu. Treba analizirati što bi ovakve, manje sredine, poput Dubravice, postigle da su ostale u sastavu 'velike' općine“, rekao je Bošnjaković.