Otvoren „Camp Zagreb“



Ovog je vikenda u Rakitju, na jezeru Inzula, otvoren „Camp Zagreb“, jedan od malobrojnih kampova visoke kategorije na kontinentu i jedini u okolici Zagreba.

Kamp je kategoriziran s četiri zvjezdice - ima pedeset parcela za kampere, kamp kućice i šatore, četiri bungalova, za dvije do četiri osobe, mini welness, finsku saunu, travnato sunčalište na krovu centralnoga objekta...

Sve je počelo prije pet godina kada je Zagrepčanin Krešimir Dubrović zalutao na jezero i, kako kaže, istog trena odlučio pored njega sagraditi auto-kamp. Uložio je nešto više od milijun eura, vlastitih i sredstava Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a potpore je dobio i od Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice te, u izvedbi komunalne infrastrukture, Grada Svete Nedelje.

Gostima kampa pruža se niz sportskih sadržaja, mogućnost iznajmljivanja bicikla, a uskoro će biti uređeno i jahalište te je u planu izgradnja mini-golf terena. Ministarstvo turizma dalo je potporu za gradnju 'umjetne rijeke', a uredit će se i slana soba.

Kamp je certificiran od strane ACSI-a i ADAC-a, uvršten je u relevantne slovenske, talijanske, nizozemske i američke baze kampova te jedini u Hrvatskoj u bazu Glamcampinga.

„Spremni smo podržati sve nove smještajne turističke kapacitete. Natječajem kojeg uskoro raspisujemo dajemo potpore za dodatne sadržaje turističkih objekata - gradnju sportskih terena, wellnessa, bazena, klizališta, vinskih podruma... Maksimalna potpora je 150.000 kuna“, rekao je Damir Fašaić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, koji je u ime Županije prisustvovao otvorenju kampa.