Potpisan Ugovor o dodjeli potpora iz Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju



Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i Alen Leverić, zamjenik ministra gospodarstva potpisali su, u prostorijama Zagrebačke županije, Ugovor o dodjeli potpora iz Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2014. godinu.

Prema programu Jamstvenog fonda u 2014. godini Zagrebačkoj županiji dodijeljeno je 1.395.200,00  kuna.

Tom prigodom, župan Kožić naglasio je kako Zagrebačka županija već dugi niz godina pomaže gospodarskim subjektima s područja županije u njihovom razvoju, povećanju konkurentnosti, održavanju radnih mjesta i otvaranju novih. Također je istaknuo da je županija nedavno samostalno pokrenula kreditnu liniju „PBZ – Poduzetnik Zagrebačka županija“ s ciljem pomoći malim i srednjim poduzetnicima prilikom kreditiranja.

Alen Leverić podsjetio je da ove godine ukupan iznos Jamstvenog fonda iznosi 30 milijuna kuna, što je 12 milijuna više u odnosu na prošlu godinu. „Interes za ovakav oblik osiguranja kod kreditiranja je velik te očekujemo da će se sredstva iskoristiti do kraja godine. Također, za očekivati je da će realizacija ovih projekata, investicija i inovacija u prerađivačkoj industriji, otvoriti oko 2000 novih radnih mjesta te privući nove investicije u sveukupno gospodarstvo“, nadodao je Leverić.

Inače, jamstva su namijenjena za financiranje ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu koja je nastala kao rezultat inovacije u omjeru 70% (materijalna imovina) : 30% (nematerijalna imovina), za financiranje ulaganja u modernizaciju tehnološkog procesa i za obrtna sredstva vezana za provedbu modernizacije tehnološkog procesa do maksimalno 500.000,00 kuna.

Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Damir Fašaić te Mato Čičak iz Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije.