Nova kreditna linija za poduzetnike



Malim i srednjim poduzetnicima s područja Zagrebačke županije od kraja lipnja bit će dostupan novi program kreditiranja „PBZ – Poduzetnik Zagrebačka županija 2014“ čiji kreditni potencijal iznosi 10 milijuna kuna.

Ugovor o poslovnoj suradnji na provedbi spomenutog projekta, koji za cilj ima poticanje razvoja gospodarskih aktivnosti na području županije, potpisali su danas župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, Branimir Leko, direktor regije Zagreb u Grupi poslova s malim i srednjim poduzećima Privredne banke Zagreb (PBZ) i Mislava Jukić Skara, direktorica Centra za poslove s poduzećima PBZ-a.

Privredna banka Zagreb vlastitim će sredstvima formirati kreditni fond, a Zagrebačka županija subvencionirat će kamatu poduzetnicima s 2,4 postotna poena.



Prema riječima Branimira Leke, krediti će se odobravati u iznosu od 50.000,00 kuna do 750.000,00 kuna, a kamatna stopa za krajnjeg korisnika kredita, uz subvenciju Zagrebačke županije, u ovom trenutku iznosi 3,26 posto. „Kreditna sredstva namijenjena su za investicije i trajna obrtna sredstva kojima se osigurava stabilno poslovanje na tržištu, a već sada postoji interes poduzetnika za ovakvom kreditnom linijom“, istaknuo je Leko.

Korisnici kredita projekta mogu biti mala i srednja trgovačka društva, vlasnici aktivnih obrta, zadruge, profitne ustanove, te fizičke osobe - nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u registru poreznih obveznika, koji namjeravaju ulagati na području Zagrebačke županije bez obzira na sjedište ili koji imaju sjedište na području Zagrebačke županije, a ulažu na područje Grada Zagreba.

Župan Kožić naglasio je da županija već dugi niz godina pomaže malim i srednjim poduzetnicima jer njihov razvoj podrazumijeva i razvoj županije u cjelini. „Ova nova kreditna linija još je jedan korak kojime želimo pomoći poduzetnicima u njihovom poslovanju“, izjavio je Kožić.