Zagrebačka županija - preporučena turistička destinacija godine!



Prema izboru Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Zagrebačka županija odabrana je za preporučenu domaću destinaciju sezone 2014./2015., te je prva kontinentalna županija s kojom je UHPA-a sklopila ugovor o marketinškoj suradnji. Ugovor su potpisali direktor UHPA-e Željko Trezner i direktorica TZ Zagrebačke županije Ružica Rašperić u hotelu Westin.

„Cilj je dodatno potaknuti promociju turizma Zagrebačke županije te uspostaviti još bolju i čvršću suradnju turističkih agencija, kao destinacijskih menadžment kompanija, sa sustavom TZ Zagrebačke županije“ - rekao je Trezner, dodavši da se na prostoru županije, u njezinim gradovima i općinama, organiziraju već dovoljno etablirane manifestacije, neke su postale i brendovima, te sada, u suradnji s turističkim agencijama, treba poticati dolaske turista, odnosno njihov višednevni boravak u nekoj od destinacija u vrijeme održavanja manifestacije.

Zagrebačka županija, podsjetila je Ružica Rašperić, prepoznata je kao izletnička destinacija s većim brojem manifestacija koje privlače goste. Sada, tijekom naredne godine dana, treba osmisliti nove programe koji će se vezati uz ove manifestacije, a sve u cilju boljeg turističkog razvoja destinacije.

„Da bi turistički proizvod uspio, iza sebe mora imati atrakcijsku resursnu osnovu. To što smo odabrani za destinaciju godine izuzetna je prilika da turističke agencije, prilikom kreiranja novih proizvoda, uđu u tješniju suradnju s nama„- rekla je Rašperić, a Trezner dodao da će se uspjehom smatrati ako i svega deset posto novih programa, koje tek treba osmisliti, doživi, kroz dvije-tri godine, valorizaciju na turističkom tržištu.

Inače, ugovor o marketinškoj suradnji omogućit će kvalitetniju promociju Zagrebačke županije na turističkim sajmovima u zemlji i inozemstvu te u publikacijama UHPA-e, informativnim i promotivnim materijalima, elektroničkoj komunikaciji, na društvenim mrežama.