Otvorena manifestacija „Dani cvijeća“



Na trgu kralja Tomislava u Zagrebu svečano je otvorena tradicionalna manifestacija „Dani cvijeća“.

Manifestaciju, koju zajednički desetu godinu zaredom organiziraju Udruge cvjećara Zagrebačke županije i Grada Zagreba, svečano su otvorili Gordana Županac, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

„Proizvodnja cvijeća, začinskog i ljekovitog bilja predstavlja jedan od važnih dijelova razvoja poljoprivredne proizvodnje u Zagrebačkoj županiji te u skladu s time potičemo njihovu sadnju na svom području“, rekla je Gordana Županac te pohvalila njegovanje tradicije, veliki trud i znanje kojima cvjećari pristupaju uzgoju cvijeća. Također je istaknula važnost udruživanja cvjećara te njihov zajednički nastup na tržištu i manifestacijama.



Zagrebački gradonačelnik pozvao je sugrađane da kupnjom podrže cvjećare i uljepšaju zagrebačke balkone, vrtove i ulice. Također je najavio da će „Dani cvijeća“ od iduće godine trajati i duže od dosadašnjih tridesetak dana.

Na ovogodišnjim „Danima cvijeća“ sudjeluje Udruga „Maćuhica“ s područja Zagrebačke županije te udruge „Ljubičica“ i „Zagrebačko cvijeće“ iz Grada Zagreba. Ovom prigodom Udruga „Zagrebački pušlek“ predstavila je tradicionalni zagrebački buket „Zagrebački pušlek“.

Inače, „Dani cvijeća“ održavaju se do subote, 10. svibnja 2014. godine na Trgu kralja Tomislava, kao i na još šest drugih frekventnih lokacija u Gradu Zagrebu.