Dan Udruga Zagrebačke županije



Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera, u Samoboru je upriličen tradicionalni susret zdravstvenih, socijalno-humanitarnih i braniteljskih udruga koje djeluju, ili svoje programe provode na području Zagrebačke županije.

Svoj rad pobliže su predstavili Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Udruga invalida Samobora i Svete Nedelje, Centar inkluzivne potpore IDEM - Podružnica Samobor, Udruga “50+”, Hrvatski časnički zbor Samobora i Svete Nedelje i Udruga branitelja 151. samoborske brigade.

U ime Zagrebačke županije susretu je prisustvovao zamjenik župana Rudolf Vujević. „I nama u Županiji i vama, nevladinom sektoru, ista je misija - pomoći ljudima u potrebi. Iznimno smo zadovoljni susradnjom s udrugama s kojima, kao partneri, realiziramo niz programa“ - rekao je Vujević, dodavši da se prijedlogom proračuna za 2014. sredstva za udruge, njihove projekte i programe, neće smanjivati.

Ksenija Čuljak, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb, upoznala je okupljene s natječajam za sufinanciranje njihova rada, koji će biti raspisan u drugoj polovici prosinca, nakon donošenja proračuna za iduću godinu.