'Vino u brdovečkoj čaši'


 
U Brdovcu je, pod pokroviteljstvom Županije, održana manifestacija “Vino u brdovečkoj čaši”.

„Kakvoća je osjetno uznapredovala, sada imamo sortna, kvalitetna vina. Želja je da i zaprešićki kraj, kroz godinu, dvije, ima svoju vinsku cestu“ za svečanosti otvorenja rekao je  Stjepan Esih, direktor Turističke zajednice “Savsko-sutlanska dolina i brigi”, koja je uz Udrugu “Ekoturistiko” organizirala manifestaciju. Esih je dodao da je njezina namjera približiti posjetiteljima kakvoću zaprešićkih, brdovečkih, marijagoričkih, bistranjskih... vina, ali i gastro ponudu koja se uz njih veže.

Mirjana Lipić, predsjednica Udruge “Ekoturistiko”, podsjetivši na početke ove manifestacije, također je izrazila zadovoljstvo što su vinari zaprešićkoga kraja zadnjih godina puno postogli te je zahvalila Županiji na pomoći pri organizaciji priredbe.
 

 
Manifestaciju je otvorio župan Stjepan Kožić, rekavši da je proteklih deset godina na prostoru županije, zahvaljujući i županijskim subvencijama, posađeno 1,5 milijuna loznih cjepova, da veseli što se proizvodnjom vina bavi sve više mladih, visokoobrazovanih osoba te da vjeruje da će naši vinari biti uspješni i na tržištu EU, gdje opstaju samo najbolji.

„Vinare smo pomagali dosad, pomagat ćemo ih i ubuduće“ poručio je župan. Posebnost ovogodišnje manifestacije bio je kuharski dvoboj - s jedne strane štednjaka, pripremajući brdovečki ručak, bili su Davor Dretar, Vid Balog i Alen Končić, a s druge strane općinski načelnik Alen Prelec, diretkor TZ Stjepan Esih i brdovečki župnik Ivan Gretić.