5 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije za EU razvojne projekte

Zagrebačka županija uputila je javne pozive gradovima i općinama sa svog područja za dodjelu bespovratnih 5 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz EU fondova u programima koji se odnose na razvoj: 1) komunalne infrastrukture, 2) poduzetničkih zona te 3) projekata u poljoprivredi, ruralnom razvitku i šumarstvu. Natječaj je otvoren tijekom cijele godine, do konačnog utroška planiranih sredstava.

U području prometa i komunalne infrastrukture sredstva će se dodjeljivati za izradu projektne dokumentacije za vodoopskrbu, prometnu infrastrukturu, zbrinjavanje komunalnog otpada te otpadnih voda. U području gospodarstva sredstva će se dodjeljivati za komunalnu infrastrukturu u poduzetničkim zonama te za poduzetničke inkubatore, tehnološke parkove i poduzetničke centre, dok će se u poljoprivredi financirati projekti usklađeni s tematskim ciljevima EU i prioritetima za razdoblje od 2014. – 2020. te Županijskom razvojnom strategijom.

Korisnici potpora mogu biti svi gradovi i općine Zagrebačke županije. Minimalna vrijednost razvojnog projekta za koji se izrađuje projektna dokumentacija iznosi 1.000.000 kuna. Projektna dokumentacija uključuje: izradu studije izvodljivosti, izradu studije procjene utjecaja na okoliš te izradu projektne i tehničke dokumentacije, uključujući i idejni projekt, glavni projekt, troškovnik projekta koji ima potvrdu da nije potrebna građevinska dozvola te izvedbenu dokumentaciju.

„Zagrebačka županija jedna od rijetkih, ako ne i jedina županija u Hrvatskoj, koja je u Proračunu za 2013. godinu planirala preko 21 milijun kuna za izradu dokumentacije za povlačenje sredstava iz EU fondova. Ovih 5 milijuna kuna samo su dio toga“ – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj. Sve informacije, tekst javnog poziva i potrebne obrasce zahtjeva možete naći na stranicama koje se odnose na promet i komunalnu infrastrukturu, gospodarstvo i poljoprivredu Zagrebačke županije.