Zahvalnice za pomoć pri opremanju Kluba umirovljenika



Donatorima koji su pomogli u opremanju prostorija Kluba umirovljenika u Zaprešiću uručene su zahvalnice.

U ime Zagrebačke županije, koja je za opremanje Kluba donirala 38.000 kuna, zahvalnicu je preuzeo župan Stjepan Kožić. „Zaslužujete ovakav prostor, i više od toga. Kroz svoj životni vijek dali ste puno zajednici i mi vam to moramo vratiti. I dalje računajte na županiju, koja i u ovim težim gospodarskim vremenima nije smanjivala sredstva namijenjena umirovljenicima“, rekao je župan, dodavši da ovakav prostor ne služi samo za druženje, nego i razmjenu ideja kako poboljšati život umirovljenih osoba.

Najviše sredstava za uređenje prostora, koji je smješten u sklopu Pastoralnog centra Crkve sv. Ivana Krstitelja, osigurao je Grad Zaprešić, čiji je gradonačelnik Željko Turk najavio da će se u vremenu koje slijedi sagraditi i dom umirovljenika. „Dajući drugima zapravo dajemo sebi, jer svi ćemo jednog dana biti umirovljenici“, izjavio je Turk, posebno naglasivši da Zaprešić i Zagrebačka županija dišu i djeluju zajedno, spomenuvši pritom županijska ulaganja u zdravstveni centar i prometnicu od Zaprešića prema Jablanovcu. 

Josip Brajdić, predsjednik Odbora za prava građana treće životne dobi pri Gradskom vijeću Zaprešića za vrijeme svečanosti naglasio je kako se ljudi u ovakvim prostorima ponovno socijaliziraju te vraćaju u društveni život. „Ponovno imaju osjećaj vrijednosti, jer zatvaranjem u vlastite kuće i stanove izgubili su osjećaj da ih društvo još treba“, zaključio je Brajdić.