Jastrebarsko proslavilo Dan grada



Gradovi Jastrebarsko i Senj, u prigodi dana Jastrebarskoga, potpisali su, u prisustvu predsjednika Sabora RH Josipa Leke, Sporazum o prijateljstvu.

- Stvaramo koridore suradnje s jadranskom obalom. Nije slučajno što sporazum potpisujemo sa Senjom. Stoljećima prije, povijest i ljudi povezali su naša dva grada - rekao je, za svečane sjednice Gradskoga vijeća, obnašatelj dužnosti gradonačelnika Jastrebarskoga Zvonimir Novosel. U obraćanjnu prisutnima naglasio je da Jaskom “upravljaju kompetencije, stručnost i znanje” te najavio skoru gradnju nadvožnjaka preko željezničke pruge na prilaznoj prometnici autocesti Zagreb-Rijeka.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovao potpredsjednik Skupštine Josip Sesan, istaknuvši da je Županija ponosna na sufinanciranje projekata u školstvu, pa je tako na područje Jastrebarskoga uložila zadnjih desetak godina preko 20 milijuna kuna.

Čestitavši Jaskancima njihov dan, koji se slavi u spomen na 13. studeni 1991., kada je iz ovoga grada, nakon dugotrajnih pregovora, otišla tadašnja jugoslavenska vojska, predsjednik Sabora Josip Leko među ostalim je rekao da je teško održati tradiciju i osigurati modernu budućnost grada, no da su čelnici Jaske za to našli mjeru.