Dodijeljene diplome „Medijacija u školi“



Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je diplome polaznicima seminara iz medijacije koji se održao u sklopu projekta „Medijacija u školi – prevencija nasilja među djecom i mladima“.

Naime, u okviru ovog projekta, Forum za slobodu odgoja je uz pomoć Zagrebačke županije organizirao četiri treninga iz medijacije na kojemu su polaznici - nastavnici i stručni suradnici savladali vještine medijacije koje će im pomoći u svakodnevnom radu s djecom i mladima, posebno kada se radi o sukobima i njihovom rješavanju.



Osnovni seminar iz medijacije trajao je 20 nastavih sati, a uspješno ga je završilo 79 nastavnika i stručnih suradnika osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Inače, medijacija je skup tehnika i metoda rješavanja sukoba u kojem stručna i neutralna osoba pruža podršku sukobljenim stranama kako bi se sukob riješio konstruktivno i na obostranu korist.

Sredstva za projekt, u iznosu od 50.000 kuna osigurala je Zagrebačka županija.



Ovom prilikom, župan Kožić se zahvalio polaznicima te im čestitao rekavši kako su oni „hrabri ljudi koji se hvataju u koštac s velikim problemom današnjice – s maloljetničkim nasiljem“.