Bespovratne potpore za projekte Europske unije

Zagrebačka županija objavila je javni poziv za dodjelu potpora projektima s područja županije koji se provode u okviru programa Europske unije, a koji pridonose ostvarenju strateških ciljeva Županijske razvojne strategije Zagrebačke županije 2011. – 2013. Rok za podnošenje prijava je 28. rujna 2012. godine do 15:00 sati.

Sredstva će se dodjeljivati za pokriće dijela troškova aktivnosti projekata koji se provode putem natječaja u okviru Instrumenta Pretpristupne pomoći IPA programa. Maksimalna potpora koju pojedini korisnik može ostvariti iznosi 15 posto svih prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno 150.000 kuna za pojedini projekt.

Korisnici navedene potpore mogu biti jedinice lokalne samouprave, tijela javne vlasti, fondovi, ustanove, agencije osnovane od strane jedinica lokalnih samouprava, ustanove za istraživanje i razvoj, ustanove za obrazovanje, ustanove zdravstvene zaštite, lokalne i regionalne agencije za razvoj, zatim nevladine organizacije poput zaklada, obrtničkih komora i slično, udruge, mala i srednja trgovačka društva, obrti, itd.

Strateški ciljevi sadržani u Županijskoj razvojnoj strategiji Zagrebačke županije su: povećanje konkurentnosti i društvene odgovornosti gospodarstva, zatim razvoj ljudskih resursa i unaprjeđenje upravljanja razvojem, poboljšanje infrastrukture i kvalitete života te poboljšanje zaštite okoliša i prepoznatljivosti prirodne i kulturne baštine. Svaki prijedlog projekta mora se odnositi minimalno na jedan od prioriteta unutar strateških ciljeva, koji su navedeni u Županijskoj razvojnoj strategiji Zagrebačke županije. Projektne aktivnosti moraju doprinositi razvoju na području Zagrebačke županije. Inače, Županijska razvojna strategija Zagrebačke županije dostupna je na županijskim internet stranicama.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj najkasnije do 28. rujna ove godine do 15:00 sati. Javni poziv i obrasci za prijavu nalaze se ovdje. Više informacija može se dobiti na broj telefona: 01/6009 475 ili na e-mail: g.rabatic@zagrebacka-zupanija.hr. Popunjeni obrasci za prijavu programa te potrebna dokumentacija dostavljaju se na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V kat, 10 000 Zagreb.