Otvorena izložba „Kriški oblizeki“



U prostorima Turističke zajednice Zagrebačke županije otvorena je izložba „Kriški oblizeki“.
Izložba je organizirana povodom održavanja 15. Festivala slastica u Križu koji će se održati 15. rujna 2012. godine u Križu.

Ovaj festival slastica humanitarnog je karaktera od svojih samih početaka. „Sav novac od kupljenih kolača ulažemo u boljitak djece u našoj općini. Do sada smo novac donirali osnovnoj školi, dječjem vrtiću, knjižnici te opremili prostore Društva „Naša djeca“ gdje djeluje Klub za djecu s posebnim potrebama“, izjavila je predsjednica Društva „Naša djeca“ Vladimir Nazor Križ dr. Mira Mošnička.

Predsjednica stručnog ocjenjivačkog suda svih dosadašnjih Festivala slastica u Općini Križ, Božica Brkan, dodala je kako, osim humanitarnog karaktera, ova manifestacija ima kulturnu vrijednost jer se „na festivalu koriste isključivo izvorne recepture te se na taj način čuva tradicija starinskih kolača, a u njihovo pripremanje se uključuju sve generacije – od baka, preko mama pa sve do unuka“.



Ovaj festival je za jednim stolom okupio cijelu slatku Hrvatsku jer se za izradu kolača koriste recepti iz cijele Lijepe naše, a općina Križ danas slovi kao sinonim slatkog druženja i finih poslastica.

Ivana Posavec Krivec, načelnica općine Križ ovom se prigodom zahvalila Zagrebačkoj županiji na dugogodišnjoj pomoći u organizaciji manifestacije „Kriški oblizeki“ naglasivši kako bez toga, Križ danas ne bi bio poznata županijska izložba slastica.