Proslavljen dan općine Farkaševac



Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, a potom obilaskom središta mjesta - gdje je uređeno školsko igralište, sagrađena prilazna cesta do škole, uređen park te postavljena nova ograda oko crkve – svoj dan proslavila je općina Farkaševac.

„Nikada ne smijemo prestati raditi za napredak, no do sada smo već mnogo toga napravili. Na vrijeme smo počeli pripremati projektnu dokumentaciju za naše programe, koje smo prilagodili podravskom ipsilonu - budućoj brzoj cesti ili autocesti, vidjet ćemo što će biti, a s koje je izlaz udaljen svega četiristotinjak metara od središta Farkaševca“, na svečanosti je izjavio općinski načelnik Željko Copak.

U Farkaševcu se gradi i novi most, preko kanala Dunjara, a na jesen će biti raspisan i natječaj za gradnju rotora u središtu mjesta. „To je neophodno kako bismo usporili promet. Bit će sagrađen na raskrižju cesta Vrbovec-Gudovec-Bjelovar, odnosno Sveti Ivan Žabno-Čazma“, pojasnio je Copak.



Most, koji je Županijska uprava za ceste (ŽUC) počela graditi prije tri tjedna, zamijenit će dotrajali, koji je bio nosivosti svega 2,5 tone i čija je širina omogućavala tek jednosmjerni promet. Novi most bit će osam metara širok i njime će smjeti prometovati i teretna vozila ukupne mase do 40 tona.
„Unatoč ograničenju, teretna vozila prometovala su i starim mostom i time ugrožavala sigurnost prometa“, kaže Ivan Mikulčić, ravnatelj ŽUC-a, tvrtke koja u gradnju novoga mosta ulaže 900.000 kuna.

Svečanosti u Farkaševcu, koja je završila kulturno-umjetničkim programom na prostoru novoga igrališta, u ime Zagrebačke županije prisustvovao je zamjenik župana Rudolf Vujević, koji je, među ostalim, rekao da je zadaća Županije pomoći da „mladost ostane u ovom prekrasnom kraju”.
„Naša je misija osigurati jednake uvijete života onima koji žive u Farkaševcu ili centru Vrbovca i Velike Gorice.", naglasio je Vujević.