Proslavljen dan Marije Gorice

Dan općine, škole i blagdan župe proslavila je Marija Gorica.

«Gradnja sportske dvorane, simbola hrabrosti i dosljednosti u ova teška gospodarska vremena, naš je najveći projekt. Njime ćemo mnogim naraštajima svojih mještana učiniti život ljepšim i kvalitetnijim i potvrditi istinitost poznatog stiha našeg slavnog sugrađanina Ante Kovačića: “Tu živi jedar i krepak puk kak hrastovo žilje”», riječi su Marice Jančić, načelnice Marije Gorice, izrečene za
svečane sjednice Vijeća.

Načelnica je naglasila da se Općina, u svim projektima koje je realizirala, vodila osnovnim ciljem postojanja jedinica lokalne samouprave: racionalnim i namjenskim usmjeravanjem proračunskih sredstava, zadovoljiti potrebe maloga čovjeka te povećati kvalitetu života.

«Veliki projekti iziskuju i velika financijska sredstva koja Općina nije u mogućnosti sama osigurati, no bilo je onih koji su znali prepoznati naše napore. Uz podršku Vlade RH, Županije, ministarstava i fondova postigli smo i više no što smo očekivali», dodala je načelnica.



«Kada se bude odlučivalo o novom teritorijalnom ustroju, eventualno prekrajale i ukidale općine, treba se sjetiti rezultata koje je postigla Marija Gorica»,  poručio je župan Stjepan Kožić, te također naglasio potrebu pripremanja projektne dokumentacije za fondove EU.