Potpisani ugovori za turističke programe upoznavanja kontinentalne Hrvatske

Ministar turizma Damir Bajs na obiteljskom je gospodarstvu Kos-Jurišić u Nespešu kod Svetog Ivana Zeline potpisao ugovore s deset putničkih agencija, koje će u sklopu programa "Upoznaj Hrvatsku" provoditi projekte u svrhu upoznavanja kontinentalne Hrvatske.

Program "Upoznaj Hrvatsku" Ministarstvo turizma u suradnji s agencijama i Hrvatskom turističkom zajednicom provodi od 2010. do 2014. godine. Temeljem navedenog programa u navedenom periodu u kontinentalni dio Hrvatske trebalo bi doći oko milijun turista. Vrijednost cijelog programa je 20 milijuna kuna.

Ministar turizma Damir Bajs je rekao da se tim programom želi turistički oživjeti kontinentalni dio Hrvatske i iskoristiti njegovi veliki potencijali, te da se želi povećati sadašnji udio tog dijela zemlje, koji u ukupnim prihodima od turizma iznosi pet posto.

Predstavnici agencija, koji su potpisali ugovore, stigli su gotovo iz cijele Hrvatske. Na natječaj za programe ove godine javilo se dvostruko više agencija nego lani, čak njih 63 sa 721 projektom.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i župan Stjepan Kožić koji je istaknuo da županija puno ulaže u razvoj turizma, vjerujući da će postati jedan od važnijih razvojnih gospodarskih sektora. Dodao je kako županija za organizirano dovođenje turista daje po gostu 35 kuna poticaja.