“Zajedno za zajednicu”


Bistra je bila domaćin 7. zborovanja Saveza izviđača RH, koje je okupilo 1200 sudionika iz 51 udruge, te goste iz Njemačke, Finske i Makedonije.

Zborovanje je, uz suorganizaciju “25 samostalne družine izviđača Bistra”, pod sloganom “Zajedno za zajednicu”, organizirano u sklopu obilježavanja Europske godine volontiranja u Hrvatskoj, a sudionike je, na svečanosti njegova zatvaranja, pozdravila i premijerka Jadranka Kosor.

„Svatko od nas može malo, ali zajedno možemo savladati prepreke i osvajati vrhunce“, poručila je premijerka, dodavši da „moramo naučiti davati sebe za druge”. Osvrnula se i na odluku Europske komisije o zatvaranju hrvatskih pristupnih pregovora, te rekla kako je obavljen „naporan i težak posao, s usponima i padovima“.

„Vama se otvaraju sasvim nove mogućnosti, nove perspektive za učenje i zapošljavanje“, poručila je mladima.

Na onome što je za završetak pristupnih pregovora učinila Vlada RH, premijerki je zahvalio načelnik Bistre Krešimir Gulić, dok je predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan poručio izviđačima da je „snaga i ljepota Hrvatske u zajedništvu koje proizlazi iz prijateljstva“. „Nastavite raditi za dobrobit vaših zajednica i ostanite u zajedništvu“, rekao je Mikuljan.

U sklopu dvodnevna zborovanja održana je i akcija dobrovoljnog darivanja krvi, u čijoj je suorganizaciji sudjelovao i Savjet mladih Zagrebačke županije.