Prava domaća šunka G R O F - nova robna marka Zagrebačke županije

domaća šunka - grof
 
Zagrebačka županija nastavlja s brendiranjem visoko kvalitetnih prehrambenih proizvoda. Tako je danas predstavljena, jedanaesta po redu robna marka Zagrebačke županije, prava domaća šunka - G R O F.

Zagrebačka županija izradila je projekt „Stvaranje robne marke šunke Zagrebačke županije“ kao i Pravilnik o proizvodnji, nadzoru i korištenju robne marke. Sirovina za ovu šunku može se proizvoditi isključivo na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja imaju sjedište u Zagrebačkoj županiji i to tradicionalnom metodom i ručnom obradom kakva se koristi od davnina. Svi proizvođači koji zadovoljavaju uvjete propisane pravilnikom moći će sa Zagrebačkom županijom potpisati Ugovor o proizvodnji i korištenju robne marke prave domaće šunke „Grof“, a prva je to napravila tvrtka Kudelić d.o.o. iz Bedenice.

„Ovaj projekt jedan je u nizu naših aktivnosti usmjerenih ka promociji i prodaji autohtonih proizvoda našega sela. Spajanjem tradicionalnih vrijednosti i suvremenih tehnoloških dostignuća omogućili smo našim poljoprivrednim proizvođačima da se dodatno pozicioniraju na domaćem tržištu i da se što bolje pripreme za nadolazeće izazove, te da u budućnosti jednostavnije pronađu svoje mjesto na otvorenom i vrlo zahtjevnom europskom tržištu“ – poručio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić nadodavši kako vjeruje da će nova robna marka vrlo brzo biti prepoznata na policama trgovina te da će se svojom kvalitetom nametnuti među potrošačima.

Inače, Zagrebačka županija prva je u Hrvatskoj još 1999. godine započela s brendiranjem prehrambenih proizvoda koji se proizvode na poljoprivrednim gospodarstvima. Na hrvatskom tržištu, s etiketom zaštićene robne marke Zagrebačke županije, uz šunku GROF nalaze se vina Portugizac Plešivica i Kraljevina Zelina, robna marka jabuke Sunčana, kiselo zelje Laktec, Samoborska salama, jabučni ocat Kap zdravlja, sirevi Dragec i Kriško te robna marka jela Sjećanja za stolom te Domaći kukuruzni žganci.
 
domaća šunka grof