Obilježen međunarodni Dan učitelja

međunarodni dan učitelja
 
Zagrebačka je županija danas je u Ekonomskoj, trgovačkoj i ugostiteljskoj školi Samoboru prigodnom svečanošću  tradicionalno obilježila  Međunarodni Dan učitelja.

Uz župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, svečanosti su nazočili gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, njegov zamjenik Hrvoje Franikć, predstavnici Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji, predstavnici srednjih i osnovnih škola s područja županije, umirovljeni učitelji i mnogi drugi.

Tom prigodom župan Stjepan Kožić svim nastavnicima koji odlaze u mirovinu uručio je prigodni poklon kao znak zahvalnosti jer su gotovo cijeli radni vijek proveli u školi, prenoseći znanja i iskustva na mlade generacije. „Na području Zagrebačke županije osnovnu školu pohađa 27.039 đaka, a srednju njih 7.422“ – istaknuo je Kožić zahvaljujući se učiteljima koji skrbe kako o obrazovanju, tako i o odgoju djece.

Za prigodan kulturno-umjetnički program pobrinuli su se učenici Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor pod vodstvom profesorice Đurđice Silvije Ščrbak kao i učenici Glazbene škole Ferdo Livadić pod vodstvom profesora Tomislava Žužaka i Mihaela Paara.
 
međunarodni dan učitelja