Otvorena sportska dvorana u Rudama

sportska dvorana
 
Župan Stjepan Kožić prisustvovao je otvorenju novosagrađene školske-sportske dvorane u Rudama. Gradnja ove dvorane, jedinstvene u Europi sagrađena je 'na vodi', na potoku Gradna, u čemu su značajno pomogle i Hrvatske vode.

Dvorana je financirana sredstvima proračuna Grada Samobora, ukupna vrijednost iznosi oko 21 milijun kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo 500.000,00 kuna.

Dvoranu su, rečeno je za svečanosti, 'sanjale' generacije Rudara, te je ona, naglasila je ravnateljica OŠ Rude Tanja Milek, dokaz zajedništva.

«Ona je rijedak primjer okupljanja različitih struktura oko jednoga projekta. Rude su malo mjesto, ali veliko ako se mjere sportskim djelima», istaknula je ravnateljica, dodavši da će dvoranu - kojom će upravljati ustanova Sportski objekti Samobor - uz 168 učenika škole koristiti i RK “Rudar” , te drugi sportski klubovi.

«Rukomet je tradicija ovoga kraja već punih 50 godina, svaki drugi učenik škole, kao izvanškolskom aktivnošću, bavi se ovim sportom», istaknula je T. Milek.

Dvoranu je otvorio samoborski gradonačelnik Krešo Beljak.

sportska dvorana